25 Şubat 2009

Blog Furyası ve Blog Açma Üzerine...

Son bir yıl içerisinde internet üzerinden ulaşılabilen, ücretsiz ve sahibinin görüşlerini, benzer görüşler taşıyan diğer insanlarla paylaşmayı amaçladığı ve "blog" adı verilen web sitelerinde bir patlama yaşandı. Herkesin kendi birikimleri üzerinden kurmaya çalıştığı bu siteler sayesinde, köşe yazarlığının, forum ortamlarının ve benzer paylaşım merkezlerinin pabucu dama atıldı. Bazıları ülke ve dünya çapında üne kavuşmuş olmakla birlikte aklınıza gelebilecek her konuda bir blog bulunmakta...

Web Günlüğü, internet üzerinden paylaşım, kişisel zırva mekanı, faydalı bilgi merkezi gibi birçok farklı görüşe göre farklı anlamlar kazanan "blog" kavramına sosyal bilimler açısından yaklaşanların sayısı da azımsanmayacak derecededir. Özellikle, taraflı haber kaynaklarından bıkmış, köşelerinde birbirlerine küfürler savuran gazete yazarlarını, hükümet yanlısı-muhalefet yanlısı medyayı okumak, izlemek istemeyenlerin dünya gündemini takip etme aracı olan internet, bloglar vasıtasıyla bu görevini bir adım öteye taşımıştır.

Öğrencilik yıllarım da dahil olmak üzere, interneti uzman seviyesinde olmasa da önemli ölçülerde kullanmış, bilimsel çalışmalarım ve araştırmalarıma kaynak yapmış biri olarak; uluslararası ilişkiler ve politika gündemini takip etmek için başka bir kaynağa gerek duymaksızın internetten yararlanmaktayım. Bu ilgi ve bilgi, çoğu zaman uluslararası gündeme ilişkin tesbitler ve analizler yapmama önayak olmuştur. Ancak ülkemizde bilgiye verilen değer, isimlerimizin önünde yer alan ünvana verilenden daha az olduğundan dolayı, bu birikim çok yakın çevreyle yapılan sohbetlerden öteye geçememiştir. Bu sebeplerden ötürü oluşturmaya çalıştığım bu blog sayesinde, paylaştıkça çoğalan tek şey olan "bilgi"yi insanlarla buluşturmayı amaçlamaktayım.

Yanlışlarımı bana, doğrularımı başkalarına aktarmanız dileklerimle...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

aziz dostum karşılıklı sohbetleri, senin o uçsuz bucaksız ufkundan yararlanmayı çok özlemiştim rusyadan da bize bu imkanı sağladın..ellerine sağlık...

Kübra Gedikli

Dünya Gündemi Analizleri Hakkında

Bu blog, uluslararası politikada yaşanan güncel gelişmeleri takip etmek ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla oluşturulmuştur. İçinde yer alan yazı, yorum ve analizlerin tamamı yazarın şahsi görüşleridir. Yazıların tüm sorumluluğu blog yazarına aittir.

Güncellemeler belli bir programa göre yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra her sabah çeşitli şekillerde güncellenmektedir. Yazılar hazırlanırken; ntvmsnbc, bbc türkçe, reuters, guardian, washington post, der spiegel, kommersant vs gibi kaynaklardan yararlanılmaktadır. Haber içerikleri bu kaynaklardan sağlanmakla birlikte, yorumlar ve analizlerin tümü blog yazarına aittir.

Blog içeriğinin, yazardan izin alınmaksızın kullanılması kanunen yasaktır. Kaynak göstererek veya yazarla irtibat kurularak yapılan alıntılara izin verilecektir.