17 Nisan 2009

Dünya (!) Derbisi


Dünyanın en önemli futbol müsabakaları olarak kabul edilen sayılı sayıdaki derbiden (aynı şehrin iki takımı arasında veya rekabeti çok eskilere dayanan iki takım arasında oynanan karşılaşmalar) bir tanesi, 12 Nisan Pazar günü İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda oynandı. Bunun uluslararası ilişkiler disiplini açısından bir önemi bulunmasa da dünya gündeminde spor sayfalarında da olsa yer alacağı kesindir. Zira Barcelona-Real Madrid (İspanya), River Plate-Boca Juniors (Arjantin), Liverpool-Everton (İngiltere), Glasgow Rangers-Celtic (İskoçya) ve Galatasaray-Fenerbahçe gibi derbi karşılaşmaları tüm dünyanın yakın ilgisini çekmekte, bu maçları farklı ülkelerden onlarca basın mensubu takip etmektedir. Durum böyleyken, futbolcular da dünyanın gözünün üstlerinde olduğunu unutmamalıdırlar. Ancak pazar günü, kendilerini maça ve kazanma hırsına kaptıran Türk milli takımı futbolcuları maalesef bunu unuttular ve dünyanın gözleri önünde birbirlerine saldırdılar. Sonuç, iki takımı da şampiyonluk yarışından uzaklaştırdı. Fakat daha da önemlisi geçen yaz Avrupa Şampiyonası'nda fırtınalar estiren Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı dahil 5-6 oyuncusu çirkinliklere malzeme oldular. Sporun güzel yanlarını bir kenara bırakıp, fair-play ruhuna yakışmayan tavırlar sergileyenler çok yakında aynı milli takım formasıyla tekrar birarada top koşturacaklar. İşte o zaman akıllara iki Brezilyalı'nın tüm bu kargaşa içindeki görüntüsü gelecek ve başarısızlığımızın nedenlerini yine dışarıda aramaya devam edeceğiz.

Not: Resimde Fenerbahçeli Semih ile Galatasaraylı Arda arasında çıkan tartışmayı uzaktan takip eden iki Brezilyalı: GS'den Lincoln ve FB'den Roberto Carlos görülmektedir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

this one is good. i liked it.
still waiting for new news.

nurlamutfagadair dedi ki...

BÖ blog ödülleri 2009
Tefal yemek blogları kategorisindeyim.
Nurlamutfagadair.blogcu.com desteğinizi bekliyorum.Çok teşekkür ederim.

Dünya Gündemi Analizleri Hakkında

Bu blog, uluslararası politikada yaşanan güncel gelişmeleri takip etmek ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla oluşturulmuştur. İçinde yer alan yazı, yorum ve analizlerin tamamı yazarın şahsi görüşleridir. Yazıların tüm sorumluluğu blog yazarına aittir.

Güncellemeler belli bir programa göre yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra her sabah çeşitli şekillerde güncellenmektedir. Yazılar hazırlanırken; ntvmsnbc, bbc türkçe, reuters, guardian, washington post, der spiegel, kommersant vs gibi kaynaklardan yararlanılmaktadır. Haber içerikleri bu kaynaklardan sağlanmakla birlikte, yorumlar ve analizlerin tümü blog yazarına aittir.

Blog içeriğinin, yazardan izin alınmaksızın kullanılması kanunen yasaktır. Kaynak göstererek veya yazarla irtibat kurularak yapılan alıntılara izin verilecektir.